1 Şubat 2014 Cumartesi

Twitter’da Nasıl Çevirmen (Translator) Olunur?


İngilizce Bilmeden Twitter Çevirmeni Olun!


Twitter, bilindiği üzere Türkçe oldu ve en büyük çevirme işlemlerini translator yani çevirmen kullanıcılardan destek alarak yapmakta. Bir çok Twitter hesabının yanında bu simgeleri görüyorsunuz. Farklı duruşuyla Twitter profiline ayrı bi hava katmakta. Twitter’daki diğer kullanıcılardan bir farkınız olmasını istiyorsanız siz de isminizin yanında Çevirmen rütbesini görünmesini sağlayabilirsiniz. Üstelik ingilizce bilmenize gerek kalmadan!


Öncelikle yapmanız gereken Twitter’ın çeviri bölümüne girmeniz gerekiyor. Buraya tıklayarak çeviri sayfasına gidin. Ardından Translate başlığı altındaki “Twitter for business”, “Twitter Help” veya “Microsites” başlıklardan istediğiniz seçin. Başlıkların hemen altında “%98 completed” gibi bir ibare göreceksiniz, bu çevirilerin ne kadar bölümünün tamamlandığını gösterir. Çeviri oranları %100 olmamış bölümleri seçmelisiniz.
Bir çok bölüm bulunmakta bu bölümleri tek tek kontrol edin oralarda %100 olmamış katagorilere girerek tamamlanmamış çevirileri oylayabilirsiniz. Tamamlanmamış bölümler kırmızı olarak gösterir tamamlandığı  zaman kırmızı renk yeşil olur bütün bölümleri yeşil yapmanız gerekiyor.
İstediğiniz alt başlığı seçtiğiniz zaman size çevirileri soracaktır en üstteki çeviriyi seçin genellikle en fazla oyu alan doğru çeviri en üstteki çeviridir.
Siz vote butonuna bastıkça yani oylamayı yaptıkça yenileri gelicektir bütün çevirileri oyladıktan sonra ve 9. seviyeye gelince profilinizde Translator yani çevirmen ünvanını almaya hak kazanacaksınız.
Kaynak:Ferhat arısüt

0 yorum:

Yorum Gönder